پرش به محتوا

سید علی‌محمد دستغیب

از ویکی‌گفتاورد

سیّد علی‌محمّد دستغیب (زادهٔ ۲۳ اسفند ۱۳۱۳ در شیراز) از مجتهدین ایرانی وطن دوست ایرانی است و نماینده ی آیت العظمی حسین علی منتظری در فارس و از سال ۱۳۶۰ تاکنون عضو مجلس خبرگان رهبری بوده‌است. او برادر آیت الله سید علی اصغر دستغیب دیگر نماینده مجلس خبرگان از استان فارس است. مادر وی خواهر سید عبدالحسین دستغیب (شهید دستغیب) می‌باشد. مقلِدین دستغیب بیشتر از استان‌های جنوبی ایران و خصوصا استان فارس هستند.وی شاگرد عرفانی آیت الله انصاری همدانی و آیت الله العظمی نجابت بوده است.مسجد وی بیشتریت شهید طلبه در ایران و بیشترین شهید مساجد ایران را دارد.قریب به نهصد و پنجاه شهید از مسجد قبای شیراز بوده اند.در حال حاضر نیز مسجد ایشان محل مشتاقین معرفت الله است.


منبع‌دار

[ویرایش]
  • « چرا دست‌های مرموز انجمن حجّتیّه را که امام امت‏ (رحمه الله) آنها را خطری برای انقلاب می‏دانست، در پشت صحنه لمس نمی‏کنید چه اشخاصی قوای سه گانه مقنّنه، قضائیه و مجریه را دور زده‏اند.»
    • سید علی‌محمد دستغیب، نامه به مجلس خبرگان رهبری، ۳۱ شهریور ۱۳۸۸.[۱]
  • «چه شده که کسی مسئول آنهمه اتّفاقات غیر قانونی نیست. چه شده که صدای فریادرسی و عدالتخواهی با حکومت نظامی جواب داده می‏شود. آیا اینها غیر از وجود بیگانگان به انقلاب، در پشت صحنه می‏باشد.»
    • سید علی‌محمد دستغیب، نامه به مجلس خبرگان رهبری، ۳۱ شهریور ۱۳۸۸.[۱]
  • «علمای بزرگ ما همانند شیخ مرتضی انصاری، میرزای شیرازی، سیدنا الاصفهانی، سیدنا الیزدی و امثالهم(رحمهم الله) که فدایی امام عصر(ارواحنا فداه) بودند، امّا هیچگاه در فکر این نبودند که جامعه را خراب کنند تا زمینه برای ظهور پیدا شود.»
    • سید علی‌محمد دستغیب، نامه به مجلس خبرگان رهبری، ۳۱ شهریور ۱۳۸۸.[۱]
  • «عده‌ای به خاطر کارهای نکرده خود از مردم انتظار تعریف و تمجید دارند.»
  • «یک عده‌ای در زمان رژیم سابق اطراف شاه را می‌گرفتند و از او تعریف و تمجید می‌کردند تا به حدی که او را ظل السطان یعنی سایه خداوند قلمداد می‌کردند، الان هم وضع به همین منوال است.»
  • «اکثریت مردم وقتی به درون خود مراجعه می‌کنند متوجه می‌شوند که فلان شخص چطور است؛ آیا حق است یا باطل؟ آن وقت یک چنین افرادی که در پی کتمان حق و واقعیات هستند از مردم انتظار تعریف و تمجید دارند.»
  • «نباید بر سر مردم زد و فضا به گونه‌ای باشد که مردم جرأت نداشته باشند در خانه خود درد دل کنند. آیا واقعاً باید این گونه باشد؟ یک دفعه بریزند در خانه مردم؟ از طرفی نماز نشان می‌دهند، اذان نشان می‌دهند، می‌آیند و اخلاق را تفسیر می‌کنند؛ اما از طرف دیگر، اتهام و تهمت می‌زنند و بازداشت می‌کنند، در صورتی که بازداشت بدون حکم جایز و شرعی نیست.»
  • «به تکلیف خود عمل می‌کنم؛ حال می‌خواهد کسی از سخنان من خوشحال شود یا ناراحت. شهادت در راه خدای تعالی که چیز بدی نیست. هر وقت خواستید بیایید و من را هم شهید کنید.»
  • «نمی‌شود که فقط یک شخص عهده دار مملکت گردد. قانون باید باشد که ولی فقیه هم در این قانون اساسی گنجانده شده‌است. البته کسی نباید منکر ولی فقیه شود و هیچ مسلمانی نباید انکار کند. بالاخره یک مجتهد و فقیه عادلی باید میدان دار باشد ولی این طور نیست که قانون به کنار گذاشته شود، قانون باید باشد، والا یک نفر که نمی‌تواند هفتاد میلیون را اداره کند.»

پانویس

[ویرایش]
  1. ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ «نامه به مجلس خبرگان رهبری»(فارسی)‎. پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله العظمی دستغیب، ۳۱ شهریور ۱۳۸۸. بازبینی‌شده در ۲ مهر ۱۳۸۸. 

پیوند به بیرون

[ویرایش]
ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ