سیلویا فدریچی
ظاهر
سیلویا فدریچی (۱۹۴۲) محقق آمریکایی-ایتالیایی، معلم و فعال حقوق اجتماعی.
گفتاوردها
[ویرایش]- «جنگ جهانی دوم برای گسترش فمینیسم در ایتالیا اهمیت داشت زیرا نشانگر لحظه گسست رابطه زنان از دولت و خانواده بود، زیرا باعث شد زنان بفهمند که نیاز به مستقلشدن دارند و نمیتوانند مسئله بقای خویش را به دست مردان و خانواده مردسالار بسپارند و فهمیدند که نباید پشتسرهم برای دولتی بچه بیاورند که بعداً آنها را به مسلخ میبرد.».[۱]
- «به لحاظ نظری، فمینیسم من ترکیبی است از مضامینی برگرفته از جنبش استقلال کارگران در ایتالیا و جنبشهای بیکاران و نیز جنبش ضد استعماری و جنبشهای حقوق مدنی و جنبش سیاهپوستان در آمریکا.»[۲]
- «در دیدگاه ما، وقتی زنان در راه گرفتن دستمزد برای کار خانگی مبارزه میکنند، آنها درعینحال دارند علیه چنین کاری مبارزه میکنند، زیرا کار خانگی بهطور کلی وقتی دستمزدی نداشته باشد میتواند کمافیالسابق تداوم پیدا کند.»[۳]
- «ایالات متحده، سردمدار اِعمال نولیبرالیسم، سردمدار ایجاد جامعهای زندانی هم هست، یعنی جامعهای که نظام حکومتداریاش به نحوی است که بخش بزرگی از جمعیت منزوی است، چون این بخش درآمدزا نیست، چون به چشم شورشی و ستیزهجوی بالقوه دیده میشود، چون به صورت تاریخی مورد تبعیض قرار گرفته و میتواند مدعی غرامت برای آنچه ازش گرفتهاند بشود. در نتیجه این بخش از جامعه از معدود مجراهای قانونی که برای ادامه حیاتش باقیمانده محروم بوده و در دوری باطل و فاسد زندانی است.»
- «جهان هر روز بیشتر و بیشتر تبدیل به میدان جنگ و سیستمی زندانی میشود. خشونت سرمایهدارانه همچنان روبهرشد است. میتوانید این خشونت را در احیای مجازاتها و نظامیکردن زندگی مشاهده کنید.»
- «امروزه در ایالات متحده و آمریکای لاتین، پلیس به دست ارتش آموزش میبیند؛ ایالات متحده در سرتاسر جهان زندان ساخته؛ شرکتهای بزرگ سربازان خصوصی خود را دارند و تعداد مأموران حراست مدام بیشتر میشود. مدل خشونت در حال شکل بخشیدن به جامعه و سوژگی از منظر سوژگی مردان است. این فرایندها طبق معمول بیش از همه بر زنان تأثیر میگذارد.»
- «کشتن زنان پیامی است از قساوت مطلق.»
- «زنان بازیگران کلیدی در بهبود اقتصاد جهانیاند. در دهه هفتاد، کار زنان چرخ نظام اقتصادی را دوباره به راه انداخت. زنان به شکل سنتی در محیط خانه با خشونت مواجه بودند: وقتی زن کارهای خانه را انجام نمیداد، شوهرش از طریق خشونت او را تنبیه میکرد. امروزه، زنان برای ادامه حیات خود اغلب مجبورند در محلهایی کار کنند که در معرض خشونت مرداناند.»
- «گفته میشود زنانی که از گواتمالا به ایالات متحده مهاجرت میکنند قرصهای ضدحاملگی میخورند، زیرا مطمئناند که در طول سفر بهشان تجاوز خواهد شد. بسیاری از آنان برای امرار معاش در خیابان جنس میفروشند، بنابراین هر روز با خشونت و پلیس مواجهند.»
- «خشونت ترس و دلهره هم میآورد. مانع امکان سازماندهی به دست خود میشود یا آن را محدود میکند.»
- «نظامیشدن زندگی به این معناست که زنان بیش از پیش با مردانی روبهرو میشوند که کارشان اِعمال خشونت است: سرباز، نگهبان زندان، مأمور حراست. این نظامیشدن بر سوژگی و روابط شخصی تأثیر میگذارد.»
- «در مصاحبه با CriticAtac»؛۱۰ ژوئیه ۲۰۱۷/ ۱۹ تیر ۱۳۹۶[۴][۵]
منابع
[ویرایش]- ↑ https://viewpointmag.com/2015/04/15/witchtales-an-interview-with-silvia-federici/
- ↑ https://viewpointmag.com/2015/04/15/witchtales-an-interview-with-silvia-federici/
- ↑ https://viewpointmag.com/2015/04/15/witchtales-an-interview-with-silvia-federici/
- ↑ «The reproduction crisis and the birth of a new “out of law” proletariat (an interview with Silvia Federici)». CriticAtac، ۱۰ ژوئیه ۲۰۱۷.
- ↑ «بحران بازتولید و پیدایش پرولتاریای «قانونشکن» جدید». روزنامه شرق، ۸ مرداد ۱۳۹۶.