برنامه هسته‌ای در ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
جز فرهنگ2016 صفحهٔ انرژی هسته‌ای در ایران را به برنامه هسته‌ای در ایران منتقل کرد: مطابقت دادن با ویکی‌پدیا
خط ۱۷: خط ۱۷:
** ''[[خالد عبود]]''<ref>http://www.aksalser.com/news/2015/07/16/خالد-العبود-تصدير-السلاح-الإيراني-لسو/</ref> <ref>http://www.dp-news.com/pages/detail.aspx?articleid=178862</ref>
** ''[[خالد عبود]]''<ref>http://www.aksalser.com/news/2015/07/16/خالد-العبود-تصدير-السلاح-الإيراني-لسو/</ref> <ref>http://www.dp-news.com/pages/detail.aspx?articleid=178862</ref>
== منابع ==
== منابع ==

[[رده:موضوع‌ها]]

نسخهٔ ‏۲۶ نوامبر ۲۰۱۶، ساعت ۱۱:۰۷

برنامه هسته‌ای ایران که در سال ۱۳۲۹ آغاز شده بود در سال ۱۳۵۳ با تأسیس سازمان انرژی اتمی ایران و امضای قرارداد ساخت نیروگاه اتمی بوشهر شکل جدی به خود گرفت. ایران در سال ۱۳۳۷ (۱۹۵۸)، به عضویت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درآمد و در سال ۱۳۴۷ (۱۹۶۸) پیمان عدم تکثیر سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) را امضاء کرد و دو سال بعد آن را در مجلس شورای ملی به تصویب رساند.

درباره

مذاکرات هسته‌ای ایران

تفاهم هسته‌ای لوزان

  • «ما نمی‌خواهیم با این توافق سیاست داخلی ایران را تغییر دهیم. ما فکر می‌کنیم که این توافق می‌تواند جلوی پیشرفت نظامی هسته‌ای را بگیرد و من می‌توانم بگویم که ما قادریم ثابت کنیم این توافق قاطع‌ترین راه و مسیری است که در آن ایران به سلاح هسته‌ای نخواهد رسید و ما با همکاری کامل جامعه بین‌المللی و بدون درگیرشدن در یک جنگ دیگر در خاورمیانه قادر به حصول به آن خواهیم بود».
  • «این یک تقدیر الهی بود که در چنین فرصتی، چنین شخصیتی در رأس دستگاه دیپلماسی کشور باشد و با همت خود و استفاده از تجارب گذشته به زیبایی ملت را از گردنه‌های موجود عبور دهد. ما پس از انقلاب شکوهمند اسلامی یک بار دیگر شاهد طلوع خورشید علم و فناوری در چالش‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران هستیم. ما می‌رویم و بر سکوی پرش قرار گرفته‌ایم؛ چه در تعاملات بین‌المللی و چه در ارتباط با مسائل تکنولوژی، فناوری، تجارت و اقتصاد.»
  • «توافق هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ به ایران این اجازه را می‌دهد که نقشی مهم تر در زمینه مبارزه با تروریسم در سطح منطقه و جهان ایفا کند و این توافق ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران را ثابت کرد... ایران که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را امضاء کرده است، هم اکنون این شایستگی را دارد توانایی‌های صلح‌آمیز خود را توسعه داده و برای حل صلح آمیز عادلانه همه مسائل ملت‌های منطقه و جهان تلاش کند.»
  • « آمریکا از تمام مواضع خود در قبال بمب هسته‌ای که ایران آن را نساخته و موجودیت خارجی نداشت، عقب نشینی کرد...واشنگتن تلاش می‌کند، از این توافق به سود خود بهره برداری کند و آن را پیروزی و موفقیتی برای خود جلوه دهد، در حالی‌که اختلافات آمریکا و ایران تنها برسر موضوع هسته‌ای نیست، بلکه اختلاف مرکبی است که بسیاری از قضایا و امور را در برمی‌گیرد.»
  • « سران رژیم صهیونیستی از ابتدای امر می‌دانستند که رئیس جمهوری آمریکا برای امضای این توافقنامه لحظه شماری می‌کند و این توافقنامه حتما باید امضا می‌شد و اینکه با امضای آن ایران از قید و بند محاصره تحمیل شده بر آن رهایی می‌یابد و به سمت افزایش توانمندی نظامی و جایگاه سیاسی‌اش در منطقه حرکت خواهد کرد تا به این ترتیب تهران در راس مراکز تصمیم گیری سیاسی در منطقه تبدیل شود.»

منابع