نوروز: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
ابرابزار
←‏گفتاوردها: ابرابزار
خط ۱۲: خط ۱۲:
* «نوروز، عید بهار، بخشش و صلح است.»
* «نوروز، عید بهار، بخشش و صلح است.»
** ''[[فؤاد معصوم]]''<ref>http://presidency.iq/رئيس-الجمهورية-يهنئ-الشعب-الكردي-والع/</ref>
** ''[[فؤاد معصوم]]''<ref>http://presidency.iq/رئيس-الجمهورية-يهنئ-الشعب-الكردي-والع/</ref>
* «مردم همه‌ساله، به‌خصوص در کشور‌های افغانستان، ایران و تاجیکستان این عید ماندگار را جشن می‌گیرند و این در درازنای تاریخ کهن ما چنین بوده است و در آینده نیز چنین خواهد بود..»
* ''[[رنگین دادفر سپنتا]]'' <ref>http://www.sharghdaily.ir/Vijeh/4521/نوروز-جشن-همگرایی</ref>


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۵ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۵۴

نوروز برابر با یکم فروردین / حمل (روزشمار خورشیدی)، جشن آغاز سال و یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده از دوران باستان است. خاستگاه نوروز در ایران باستان است و هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران نوروز را جشن می‌گیرند. امروزه زمان برگزاری نوروز، در آغاز فصل بهار است. نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو محسوب می‌شود و در برخی دیگر از کشورها تعطیل رسمی است.

گفتاوردها

  • [عدّه‌ای برای علی ابن ابی طالب هدیه‌ای برای نوروز آوردند. او پرسید :«این چیست ؟». پاسخ دادند:«ای امیر مؤمنان، امروز روزِ نوروز است.»] او گفت: «بنابراین، هر روزتان را نوروز سازید.»
    • سنن الکبری، بیهقی، ۹/۵۳۲
  • «میراث فرهنگی نوروز به شیوه‌ای آراسته در سراسر جهان، پلی بین مردم جهان است. نوروز «گوناگونی» ها را به عنوان یک نیرو و بنیاد برای دنیایی صلح‌آمیز و پایدار جشن می‌گیرد.»
    • بان کی-مون، دبیر کل سازمان ملل[۱]
  • «نوروز به عنوان یکی از بزرگترین جشن‌های ملی ایرانیان، در وهله نخست، آشکارا وابستگی انسان به طبیعت، بیشتر به سبب نقش و تأثیر طبیعت در زندگی اجتماعی و اقتصادی او را تبیین می‌کند. این آیین کهن، همانا که بازمانده یکی از کهن ترین اساطیر آفرینش و تجدید حیات کیهانی در اعتقادات و باورهای هزاران سال پیش اقوام ایرانی است.»
  • «در تاریخِ پُرافتخارِ ما، اگر هیچ چیزی جز تعیینِ نقطهٔ تعادلِ بهاری به عنوانِ اوّل سال - که اختصاص به ما ایرانیان دارد - نبود، کافی بود که به هوشمندی، سلیقه، زیبایی شناسی و روحیهٔ متعادل و درست اندیش و درست جوی ایرانی پی ببریم.»
  • «نوروز، عید بهار، بخشش و صلح است.»
  • «مردم همه‌ساله، به‌خصوص در کشور‌های افغانستان، ایران و تاجیکستان این عید ماندگار را جشن می‌گیرند و این در درازنای تاریخ کهن ما چنین بوده است و در آینده نیز چنین خواهد بود..»
  • رنگین دادفر سپنتا [۵]

منابع

موضوعات وابسته