جمال عبدالناصر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
←‏آ، الف: اصلاح ارقام، اصلاح سجاوندی، ابرابزار، اصلاح املا، اصلاح نویسه، اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح نویسه‌های عربی
اصلاح املا، ابرابزار، اصلاح سجاوندی، اصلاح ارقام، اصلاح نویسه، اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح نویسه‌های عربی
خط ۳: خط ۳:
[[Image:Nasser cheered by supporters in 1956.jpg|thumb|left|.]]
[[Image:Nasser cheered by supporters in 1956.jpg|thumb|left|.]]
[[Image:Nasser giving job.jpg|thumb|left|.]]
[[Image:Nasser giving job.jpg|thumb|left|.]]

== گفتاوردها ==
== گفتاوردها ==
=== آ، الف ===
=== آ، الف ===
خط ۱۴: خط ۱۵:
=== ب، پ ===
=== ب، پ ===


* «به آنان اجازه دهید ناصر را ترور کنند. من زنده‌ام و اما اگر بمیرم همه شما مصری‌ها جمال عبدالناصر خواهد شد.»

** ''Copeland, Miles (1970). The Game of Nations''

*«به آنان اجازه دهید ناصر را ترور کنند.من زنده ام و اما اگر بمیرم همه شما مصری ها جمال عبدالناصر خواهد شد.»
**''Copeland, Miles (1970). The Game of Nations''



=== ت، ث ===
=== ت، ث ===


=== ج، چ ===
=== ج، چ ===
* «چريكهاي عرب كه گاهي اوقات به خاك اسرائيل تجاوز مي كنند نام اين عمل را نبايد تجاوز گذاشت زيرا اين كشور متعلق به آنهاست و هر وجب از خاك اسرائيل ملك شخصي آنان به حساب مي آيد و صهيونيستها كه بدون حق در فلسطين راه پيدا كرده اند غاصب به شمار مي آيند
* «چریکهای عرب که گاهی اوقات به خاک اسرائیل تجاوز می‌کنند نام این عمل را نباید تجاوز گذاشت زیرا این کشور متعلق به آنهاست و هر وجب از خاک اسرائیل ملک شخصی آنان به حساب می‌آید و صهیونیستها که بدون حق در فلسطین راه پیدا کرده‌اند غاصب به شمار می‌آیند
** 24'' مه 1967''
** ۲۴'' مه ۱۹۶۷''

=== ح، خ ===
=== ح، خ ===
=== د، ذ ===
=== د، ذ ===
=== ر، ز، ژ ===
=== ر، ز، ژ ===



=== س، ش ===
=== س، ش ===



=== ص، ض ===
=== ص، ض ===
=== ط، ظ ===
=== ط، ظ ===
=== ع، غ ===
=== ع، غ ===



=== ف، ق ===
=== ف، ق ===


فلسطيني ها حق دارند به اسرائيل حمله كنند زيرا مي خواهند حقوقي را كه از آنها غصب شده، پس بگيرند، اگر جنگ آزادي فلسطين تبديل به جنگي همگاني در خاور ميانه بشود ما براي مبارزه حاضر هستيم
* «فلسطینی‌ها حق دارند به اسرائیل حمله کنند زیرا می‌خواهند حقوقی را که از آنها غصب شده، پس بگیرند، اگر جنگ آزادی فلسطین تبدیل به جنگی همگانی در خاور میانه بشود ما برای مبارزه حاضر هستیم
** ''24 مه 1967''
** ''۲۴ مه ۱۹۶۷''
* «قطعاً کارهای سیاسی به دست فرشتگان انجام نمی‌پذیرد، به دست بشر انجام می‌گیرد. رهبری سیاسی فقط با شمشیرهای قاطع پیروز نمی‌شود
** ''۳۰/۰۳/۱۹۶۸''


*«قطعاً کارهای سیاسی به دست فرشتگان انجام نمی پذیرد،به دست بشر انجام می گیرد.رهبری سیاسی فقط با شمشیرهای قاطع پیروز نمی شود
**''٣٠/٠٣/١٩٦٨''
=== ک، گ ===
=== ک، گ ===
=== ل ===
=== ل ===
=== م ===
=== م ===


مامى خواهيم قدرت عربى را از جبل الطارق تا خليج فارس گسترش دهيم
* «مامی خواهیم قدرت عربی را از جبل الطارق تا خلیج فارس گسترش دهیم
** ''در مورد متحد ساختن کشور هاى عربى در يکى از سخنرانى هاى خويش در دهه ٦٠ ميلادى''
** ''در مورد متحد ساختن کشورهای عربی در یکی از سخنرانی‌های خویش در دهه ۶۰ میلادی''
* «مهربانی اولین چیزی است که باید همگی به آن متوجه شویم. اگر محبت فراوان شود همکاری فراوان می‌شود و اگر مهربانی و همکاری فراوان شد، اعتماد فراوان می‌شود. اعتماد هر هم میهن به یکدیگر و همچنین اعتماد به نفس»
** ''۶/۵/۱۹۵۴. سخنرانی در میدان مرکزی ریاست جمهوری به مناسب جشن ماه رمضان''
* «معنای کلی روزه گرفتن این است که سعی کنیم بر نفس خود پیروز شویم.»
** ''۶/۵/۱۹۵۴. سخنرانی در میدان مرکزی ریاست جمهوری به مناسب جشن ماه رمضان''
=== ن ===


=== و ===


* «وحدت بین کشورهای عربی تنها راهی است که می‌توانیم به واسطهٔ آن، اهداف ملت‌های عربی را تحقق بخشیم. و در گذشته، بسیار به ما، نیرنگ‌ها و فریب‌ها تحمیل شد که کسانی هم بودند که این را پخش می کردندو بیشتر فریبکاری می‌کردند. نتیجهٔ آن فقط ضعف اعتماد ما به یکدیگر نبود بلکه تضعیف اعتماد به نفس هم بود.»
*«مهربانی اولین چیزی است که باید همگی به آن متوجه شویم.اگر محبت فراوان شود همکاری فراوان می شود و اگر مهربانی و همکاری فراوان شد،اعتماد فراوان می شود.اعتماد هر هم میهن به یکدیگر و همچنین اعتماد به نفس»
** ''۴/۸/۱۹۵۳روزنامه البلاغ چاپ عراق''
**''٦/٥/١٩٥٤.سخنرانی در میدان مرکزی ریاست جمهوری به مناسب جشن ماه رمضان''



*«معنای کلی روزه گرفتن این است که سعی کنیم بر نفس خود پیروز شویم.»
**''٦/٥/١٩٥٤.سخنرانی در میدان مرکزی ریاست جمهوری به مناسب جشن ماه رمضان''
=== ن ===
=== و ===

*«وحدت بین کشورهای عربی تنها راهی است که می توانیم به واسطه ی آن ،اهداف ملت های عربی را تحقق بخشیم.و در گذشته، بسیار به ما،نیرنگ ها و فریب ها تحمیل شد که کسانی هم بودند که این را پخش می کردندو بیشتر فریبکاری می کردند.نتیجه ی آن فقط ضعف اعتماد ما به یکدیگر نبود بلکه تضعیف اعتماد به نفس هم بود.»
**''٤/٨/١٩٥٣روزنامه البلاغ چاپ عراق''
=== ه ===
=== ه ===




=== ی ===
=== ی ===
خط ۷۱: خط ۶۶:


== درباره ==
== درباره ==
===درباره او===
=== درباره او ===
*«جمال عبدالناصر سه روز پیش از مرگش در سوئیت شخصی خود در هتل نیل هیلتون قاهره در حال گفتگو با یاسر عرفات برای پایان دادن به درگیری فدائیان فلسطینی با ارتش اردن بود که بحث بالا گرفت و حال عبدالناصر منقلب شد تا آنجا که برخاست و به یاسر عرفات گفت یا پا می‌شوی می‌رویم پایین در تالار اجتماعات و پایان بی‌نتیجهٔ مذاکرات را اعلام می‌کنیم یا اینکه می‌نشینیم حرف جدی می‌زنیم و به توافق می‌رسیم، سادات که حال عبدالناصر را چنین دید گفت رئیس، تو به یک فنجان قهوه نیاز داری من خودم برایت درست می‌کنم بعد رفت توی آشپزخانه اما وقتی قهوه درست می‌کرد محمد داوود آشپز مخصوص عبدالناصر را که از سیاهپوستان نوبه‌ای بود از آشپزخانه بیرون کرد، بعد قهوه را به دست خودش آورد و به عبدالناصر داد و او هم قهوه را نوشید.»
* «جمال عبدالناصر سه روز پیش از مرگش در سوئیت شخصی خود در هتل نیل هیلتون قاهره در حال گفتگو با یاسر عرفات برای پایان دادن به درگیری فدائیان فلسطینی با ارتش اردن بود که بحث بالا گرفت و حال عبدالناصر منقلب شد تا آنجا که برخاست و به یاسر عرفات گفت یا پا می‌شوی می‌رویم پایین در تالار اجتماعات و پایان بی‌نتیجهٔ مذاکرات را اعلام می‌کنیم یا اینکه می‌نشینیم حرف جدی می‌زنیم و به توافق می‌رسیم، سادات که حال عبدالناصر را چنین دید گفت رئیس، تو به یک فنجان قهوه نیاز داری من خودم برایت درست می‌کنم بعد رفت توی آشپزخانه اما وقتی قهوه درست می‌کرد محمد داوود آشپز مخصوص عبدالناصر را که از سیاهپوستان نوبه‌ای بود از آشپزخانه بیرون کرد، بعد قهوه را به دست خودش آورد و به عبدالناصر داد و او هم قهوه را نوشید.»
**''محمد حسنین هیکل در سپتامبر ۲۰۱۰ در برنامه تجربه زندگی (تجربه حیاة) در تلویزیون الجزیره''
** ''محمد حسنین هیکل در سپتامبر ۲۰۱۰ در برنامه تجربه زندگی (تجربه حیاة) در تلویزیون الجزیره''
* رئیس عبد الناصر اعتقاد داشت اگر اسرائیل وارد خاک لبنان شود بیرون نخواهد رفت، مگر با مقاومت و ایستادگی مردم. به اصرار مرا برای یک هفته اقامت در مصر دعوت کرده است. او از من خواست تا از خط مقدم جبهه جنگ در طول کانال سوئز دیدن کنم."

** ''موسی صدر''
* «عبدالناصر در کنار من ایستاد و حصاری رسمی را که می‌کوشید مرا از مصر جدا سازد درهم شکست. این حصار ناشی از تحریک و الهام برخی از «دوستان» بود که از دامنه محبوبیت من در مصر خشنود نبودند و بهترین راه جلوگیری از نفوذ شعری من و شکستن پل‌هایم را به جانب مردم مصر، دشمن ساختن حکومت مصر با من می دیدند چندان که حتی یکی از آنان در مقاله یی در یکی از مجلات قاهره از وزارت اطلاعات مصر خواست کتاب‌های مرا بسوزانند و از پخش آواز اشعارم از ایستگاه‌های رادیو قاهره خودداری شود و نامم جزء کسانی که از ورود به مصر ممنوع اند قرار گیرد. وقتی احساس کردم حمله آنان از حدود انتقاد و گفت وگوی مردم متمدن خارج شده و به مرز سعایت رسیده، مصمم شدم که به طور مستقیم به رئیس جمهور عبدالناصر رو آورم از این رو نامه‌ای به او نوشتم.»
*رئیس عبد الناصر اعتقاد داشت اگر اسرائیل وارد خاك لبنان شود بیرون نخواهد رفت، مگر با مقاومت و ایستادگی مردم.به اصرار مرا برای یك هفته اقامت در مصر دعوت كرده است. او از من خواست تا از خط مقدم جبهه جنگ در طول كانال سوئز دیدن كنم."
** '' نزار قبانی در کتاب داستان من و شعر''
**''موسی صدر''


*«عبدالناصر در كنار من ايستاد و حصاري رسمي را كه مي كوشيد مرا از مصر جدا سازد درهم شكست. اين حصار ناشي از تحريك و الهام برخي از «دوستان» بود كه از دامنه محبوبيت من در مصر خشنود نبودند و بهترين راه جلوگيري از نفوذ شعري من و شكستن پل هايم را به جانب مردم مصر، دشمن ساختن حكومت مصر با من مي ديدند چندان كه حتي يكي از آنان در مقاله يي در يكي از مجلات قاهره از وزارت اطلاعات مصر خواست كتاب هاي مرا بسوزانند و از پخش آواز اشعارم از ايستگاه هاي راديو قاهره خودداري شود و نامم جزء كساني كه از ورود به مصر ممنوع اند قرار گيرد. وقتي احساس كردم حمله آنان از حدود انتقاد و گفت وگوي مردم متمدن خارج شده و به مرز سعايت رسيده، مصمم شدم كه به طور مستقيم به رئيس جمهور عبدالناصر رو آورم از اين رو نامه ای به او نوشتم.»
**'' نزار قباني در کتاب داستان من و شعر''


==پیوند به بیرون==
== پیوند به بیرون ==<references/>
<references/>
{{ویکی‌پدیا}}
{{ویکی‌پدیا}}
{{ویکی‌انبار|Gamal Abdel Nasser}}
{{ویکی‌انبار|Gamal Abdel Nasser}}

نسخهٔ ‏۹ دسامبر ۲۰۱۳، ساعت ۱۹:۰۵

جمال عبد الناصر (۱۹۱۸ - ۱۹۷۰)دومین رئیس جمهور مصر

«آن چه که با زور گرفته شد جز به زور باز پس گرفته نخواهد شد.»
.
.

گفتاوردها

آ، الف

  • «اگر اسرائیل ما را به جنگ تهدید کند، ما این طور جواب می‌دهیم: منتظریم، پس شروع کنید.»
    • ۲۴ مه ۱۹۶۷
  • «آن چه که با زور گرفته شد جز به زور باز پس گرفته نخواهد شد
    • Copeland, Miles (1970). The Game of Nations
  • «آری ... باید با یکدیگر مهربان باشیم ... از حسد، کینه و نفرت رهایی یابیم و نمی‌توانیم جامعه‌ای نیرومند و استوار بنا کنیم اگر در آن این ویژگی‌ها باشد.»
    • ۶/۵/۱۹۵۴. سخنرانی در میدان مرکزی ریاست جمهوری به مناسب جشن ماه رمضان

ب، پ

  • «به آنان اجازه دهید ناصر را ترور کنند. من زنده‌ام و اما اگر بمیرم همه شما مصری‌ها جمال عبدالناصر خواهد شد.»
    • Copeland, Miles (1970). The Game of Nations

ت، ث

ج، چ

  • «چریکهای عرب که گاهی اوقات به خاک اسرائیل تجاوز می‌کنند نام این عمل را نباید تجاوز گذاشت زیرا این کشور متعلق به آنهاست و هر وجب از خاک اسرائیل ملک شخصی آنان به حساب می‌آید و صهیونیستها که بدون حق در فلسطین راه پیدا کرده‌اند غاصب به شمار می‌آیند.»
    • ۲۴ مه ۱۹۶۷

ح، خ

د، ذ

ر، ز، ژ

س، ش

ص، ض

ط، ظ

ع، غ

ف، ق

  • «فلسطینی‌ها حق دارند به اسرائیل حمله کنند زیرا می‌خواهند حقوقی را که از آنها غصب شده، پس بگیرند، اگر جنگ آزادی فلسطین تبدیل به جنگی همگانی در خاور میانه بشود ما برای مبارزه حاضر هستیم.»
    • ۲۴ مه ۱۹۶۷
  • «قطعاً کارهای سیاسی به دست فرشتگان انجام نمی‌پذیرد، به دست بشر انجام می‌گیرد. رهبری سیاسی فقط با شمشیرهای قاطع پیروز نمی‌شود.»
    • ۳۰/۰۳/۱۹۶۸

ک، گ

ل

م

  • «مامی خواهیم قدرت عربی را از جبل الطارق تا خلیج فارس گسترش دهیم.»
    • در مورد متحد ساختن کشورهای عربی در یکی از سخنرانی‌های خویش در دهه ۶۰ میلادی
  • «مهربانی اولین چیزی است که باید همگی به آن متوجه شویم. اگر محبت فراوان شود همکاری فراوان می‌شود و اگر مهربانی و همکاری فراوان شد، اعتماد فراوان می‌شود. اعتماد هر هم میهن به یکدیگر و همچنین اعتماد به نفس»
    • ۶/۵/۱۹۵۴. سخنرانی در میدان مرکزی ریاست جمهوری به مناسب جشن ماه رمضان
  • «معنای کلی روزه گرفتن این است که سعی کنیم بر نفس خود پیروز شویم.»
    • ۶/۵/۱۹۵۴. سخنرانی در میدان مرکزی ریاست جمهوری به مناسب جشن ماه رمضان

ن

و

  • «وحدت بین کشورهای عربی تنها راهی است که می‌توانیم به واسطهٔ آن، اهداف ملت‌های عربی را تحقق بخشیم. و در گذشته، بسیار به ما، نیرنگ‌ها و فریب‌ها تحمیل شد که کسانی هم بودند که این را پخش می کردندو بیشتر فریبکاری می‌کردند. نتیجهٔ آن فقط ضعف اعتماد ما به یکدیگر نبود بلکه تضعیف اعتماد به نفس هم بود.»
    • ۴/۸/۱۹۵۳روزنامه البلاغ چاپ عراق

ه

ی

درباره

درباره او

  • «جمال عبدالناصر سه روز پیش از مرگش در سوئیت شخصی خود در هتل نیل هیلتون قاهره در حال گفتگو با یاسر عرفات برای پایان دادن به درگیری فدائیان فلسطینی با ارتش اردن بود که بحث بالا گرفت و حال عبدالناصر منقلب شد تا آنجا که برخاست و به یاسر عرفات گفت یا پا می‌شوی می‌رویم پایین در تالار اجتماعات و پایان بی‌نتیجهٔ مذاکرات را اعلام می‌کنیم یا اینکه می‌نشینیم حرف جدی می‌زنیم و به توافق می‌رسیم، سادات که حال عبدالناصر را چنین دید گفت رئیس، تو به یک فنجان قهوه نیاز داری من خودم برایت درست می‌کنم بعد رفت توی آشپزخانه اما وقتی قهوه درست می‌کرد محمد داوود آشپز مخصوص عبدالناصر را که از سیاهپوستان نوبه‌ای بود از آشپزخانه بیرون کرد، بعد قهوه را به دست خودش آورد و به عبدالناصر داد و او هم قهوه را نوشید.»
    • محمد حسنین هیکل در سپتامبر ۲۰۱۰ در برنامه تجربه زندگی (تجربه حیاة) در تلویزیون الجزیره
  • رئیس عبد الناصر اعتقاد داشت اگر اسرائیل وارد خاک لبنان شود بیرون نخواهد رفت، مگر با مقاومت و ایستادگی مردم. به اصرار مرا برای یک هفته اقامت در مصر دعوت کرده است. او از من خواست تا از خط مقدم جبهه جنگ در طول کانال سوئز دیدن کنم."
    • موسی صدر
  • «عبدالناصر در کنار من ایستاد و حصاری رسمی را که می‌کوشید مرا از مصر جدا سازد درهم شکست. این حصار ناشی از تحریک و الهام برخی از «دوستان» بود که از دامنه محبوبیت من در مصر خشنود نبودند و بهترین راه جلوگیری از نفوذ شعری من و شکستن پل‌هایم را به جانب مردم مصر، دشمن ساختن حکومت مصر با من می دیدند چندان که حتی یکی از آنان در مقاله یی در یکی از مجلات قاهره از وزارت اطلاعات مصر خواست کتاب‌های مرا بسوزانند و از پخش آواز اشعارم از ایستگاه‌های رادیو قاهره خودداری شود و نامم جزء کسانی که از ورود به مصر ممنوع اند قرار گیرد. وقتی احساس کردم حمله آنان از حدود انتقاد و گفت وگوی مردم متمدن خارج شده و به مرز سعایت رسیده، مصمم شدم که به طور مستقیم به رئیس جمهور عبدالناصر رو آورم از این رو نامه‌ای به او نوشتم.»
    • نزار قبانی در کتاب داستان من و شعر

== پیوند به بیرون ==

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ
جمال عبدالناصر
موجود است.