تعصب: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
MohandesBot (بحث | مشارکت‌ها)
جز ربات: تصحیح جایگذاری میان‌ویکی‌ها
خط ۲: خط ۲:


== گفتاوردها ==
== گفتاوردها ==
* «نگریستم و هیچ یک از جهانیان را نیافتم که برای چیزی تعصّب ورزد جز آنکه آن تعصّب را علّتی بُوَد... پس اگر به ناچار تعصّب ورزیدن باید، در چیزی تعصّب ورزید که شاید: در خوی‌های نیک و گزیده و کردارهای پسندیده و کارهای نیکو.... به خوبیِ خوی و رفتار، و [[بردباری]] به هنگامِ [[خشم|خشمِ]] بسیار، و آنچه پسندیده‌است از رفتار و کردار. پس در خصلت‌های نیکو تعصّب ورزید از حمایت کردنِ پناهندگان، و بر سر رساندنِ پیمان و به فضیلت آراسته بودن، و دست بازداشتن از [[ستمکاری]] و بزرگ شمردن گناهِ خونریزی و خونخواری، و دادِ مردمان دادن، و [[خشم|خشم را فروخوردن]]....»
* «نگریستم و هیچ یک از جهانیان را نیافتم که برای چیزی تعصّب ورزد جز آنکه آن تعصّب را علّتی بُوَد... پس اگر به ناچار تعصّب ورزیدن باید، در چیزی تعصّب ورزید که شاید: در خوی‌های نیک و گزیده و کردارهای پسندیده و کارهای نیکو.... به خوبیِ [[خوی و رفتار]]، و [[بردباری]] به هنگامِ [[خشم|خشمِ]] بسیار، و آنچه پسندیده‌است از رفتار و کردار. پس در خصلت‌های نیکو تعصّب ورزید از حمایت کردنِ پناهندگان، و بر سر رساندنِ پیمان و به فضیلت آراسته بودن، و دست بازداشتن از [[ستمکاری]] و بزرگ شمردن گناهِ خونریزی و خونخواری، و دادِ مردمان دادن، و [[خشم|خشم را فروخوردن]]....»
** ''[[علی بن ابی‌طالب]]'' <small>''نهج البلاغه، کلمات قصار، ۱۹۲''</small>
** ''[[علی بن ابی‌طالب]]'' <small>''نهج البلاغه، کلمات قصار، ۱۹۲''</small>
[[رده:موضوع‌ها]]
[[رده:موضوع‌ها]]

نسخهٔ ‏۱۴ مهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۰۵:۱۳

تعصّب یک اصطلاح است برای باور یا رفتار مربوط به حمایتی انتقادناپذیر.

گفتاوردها

  • «نگریستم و هیچ یک از جهانیان را نیافتم که برای چیزی تعصّب ورزد جز آنکه آن تعصّب را علّتی بُوَد... پس اگر به ناچار تعصّب ورزیدن باید، در چیزی تعصّب ورزید که شاید: در خوی‌های نیک و گزیده و کردارهای پسندیده و کارهای نیکو.... به خوبیِ خوی و رفتار، و بردباری به هنگامِ خشمِ بسیار، و آنچه پسندیده‌است از رفتار و کردار. پس در خصلت‌های نیکو تعصّب ورزید از حمایت کردنِ پناهندگان، و بر سر رساندنِ پیمان و به فضیلت آراسته بودن، و دست بازداشتن از ستمکاری و بزرگ شمردن گناهِ خونریزی و خونخواری، و دادِ مردمان دادن، و خشم را فروخوردن....»