زنان در ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶۱: خط ۶۱:
* «...جمعیت غیرفعال اقتصادی زنان که بخش اعظم آن را زنان خانه‌دار تشکیل می‌دهند، نزدیک ۸۷ درصد است، بدون آنکه برنامه خاصی برای غنی‌سازی اوقات فراغت آنها مدنظر باشد..»
* «...جمعیت غیرفعال اقتصادی زنان که بخش اعظم آن را زنان خانه‌دار تشکیل می‌دهند، نزدیک ۸۷ درصد است، بدون آنکه برنامه خاصی برای غنی‌سازی اوقات فراغت آنها مدنظر باشد..»
** ''[[شهیندخت مولاوردی]]'' <ref>http://www.sharghdaily.ir/News/69643/باید-برای-اوقات-فراغت-زنان-خانه‌دار-برنامه‌ریزی-کرد</ref>
** ''[[شهیندخت مولاوردی]]'' <ref>http://www.sharghdaily.ir/News/69643/باید-برای-اوقات-فراغت-زنان-خانه‌دار-برنامه‌ریزی-کرد</ref>
* «... چه اشکالی دارد که مشکلات و مسائل زنان از طریق سینما بازگو شود؟»
** ''[[جمیله شیخی]]'' <ref>http://isna.ir/fa/news/93013012411/جمیله-شیخی-هر-کس-باید-سرجای-خودش-باشد</ref>

== منابع ==
== منابع ==



نسخهٔ ‏۱۲ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۰۱:۱۷

زنان در ایران

Colored dice with white background
Colored dice with checkered background
Colored dice with checkered background
Colored dice with checkered background

گفتاوردها

  • «ما طبق معیارهای اصیل اسلامی، نه مرد را جنس اول می‌دانیم و نه زن را جنس دوم. زن و مرد را در برابر یکدیگر نمی‌بینیم، زنان در کنار مردان و هر دوی آنها عین هم و مانند هم دارای مقام و کرامت انسانی هستند. نه زن برتر است و نه مرد بالاتر. نه این فرودست و نه آن فرادست است. نه این دون است و نه آن عالی است. هر دو من نفس واحده هستند.»
  • «هنوز این فکر غلط اسراییلیات در جامعه ما هست، عده‌ای زن را به عنوان عروسک تلقی می‌کنند که بسیار غلط است و عده‌ای هم مظهر حرکت شیطانی تلقی می‌کنند وتمام مشکلات را به زنان بر می‌گردانند.»
  • «ایجاد امنیت اخلاقی و اجتماعی با ایجاد دلهره در دل دختران، شایسته انقلاب اسلامی و ایران نیست.»
  • «اگر دولتی در کشورمان حاکم شود که انسان را شهروند ببیند و شهروند را اعم از زن و مرد یکسان مورد توجه قرار دهد و آنها را صاحب حق و حقوق قانونی بداند به زنان با دیدی متفاوت نگاه نمی‌کند. فراتر از اعداد مهم این است که در حوزه سیاست چه نگرشی به زنان حاکم است.»
  • «زنان عملاً احساس فرودستی می‌کنند و احساس می‌کنند که جنس دوم هستند. آنچه برای زنان مهم است عمل دست‌اندرکاران است نه اینکه در منزلت و کرامت زنان سخن برانند.»
  • «باید بتوانیم سلسله مراتب نیازهای زنان را به درستی مورد ارزیابی قرار دهیم حق انتخاب آزاد زنان و من جمله پوشش آنها از این جمله است. انسان‌ها حق دارند پوشش خود را انتخاب کنند و من جمله به اقتضای شرایط هم توجه کنند. وقتی خواستم بدون چادر به مجلس بروم یکی از خانم‌ها گفت اگر بیاید او را می‌زنیم در حالی که چادر هیچ‌گاه الزام اسلام نبوده است اما باید توجه کرد از این مسئله به چه میزان به عنوان ابزار برای دسترسی به مسائل سوء استفاده شده است.»
  • «اگر می‌خواهیم که صد در صد با سوادی در مملکت باشد، اگر می‌خواهیم که کارگر حرفه‌ای کارآ داشته باشیم، اگر می‌خواهیم که مردم در توسعه شریک باشند و مسایل دیگر، باید به زنان توجه کنیم چرا که نصف جمعیت زنان هستند و این نصف جمعیت نیمه‌ای است که نیمه دیگر را آموزش می‌دهد.»
  • «همین الان قوانین ایران در زمینه زن، ابتدایی‌ترین قوانینی است که ما در سطح دنیا داریم، غیر از سودان و عربستان سعودی، کمتر مملکتی است که قوانینی در این سطح داشته باشد.»
  • «در سطح حقوق و قوانین، ایران یکی از عقب افتاده‌ترین ممالکی است که وجود دارد و از نظر فشارهایی که بر زنان وارد می‌شود و محدودیت‌هایی که وجود دارد، بیشترین محدودیت را دارند، ولی از نظر نقش زنان به عنوان فرد یا به عنوان گروه‌هایی که مستقل از این شرایط سعی می‌کنند، یکی از پیشرفته ترین‌ها هستند. البته باید بگویم زنان فعال ایران، الان خیلی بهتر از روشنفکران و محققینی که در خارج کار می‌کنند یا در گذشته فعال بودند، تاریخ خود را درک می‌کنند و به آن نظر مثبت دارند.»
  • «همه می‌دانیم که از زن زیاد تجلیل کرده‌اند و کلمات ستایش‌آمیزِ فراوانی دربارهٔ او گفته‌اند... تجلیلِ واقعی از زنان این است که برای بهبودِ زندگی آنان راهکارهای مناسب را بیابیم و با کمکِ خودِ آنان، آن راهکارها را عملی کنیم.»
    • محمد خاتمی سخنرانی به مناسبت سالروز میلاد حضرت زهرا، استادیوم شهید شیرودی تهران، ۲۶/۷/۱۳۷۶، برگرفته از کتابِ «زنان و جوانان، نشرِ طرحِ نو، ۱۳۸۸، ص ۱۵
  • «موسیقی، زن و مرد نمی‌شناسد و بسیاری از هنرمندان شایسته ما در میان زنان هستند. نباید شاهد باشیم در برخی از استان‌ها جلوی زنان نوازنده گرفته می‌شود و امیدوارم این مسئله در وزارت ارشاد پیگیری شود.»
  • «زنان، شکوفاکنندگان حیات بشری هستند؛ و مادران زیباترین تجلّی محّبت و حمایت خداوند... مگر نه این است که شهیدان، در دامان مادران خود پرورش یافته‌اند و با پشتیبانی خواهران و همسران خود به جبهه‌ها رفته‌اند. مگر نه این است که بسیاری از افراد موفق در توضیح و توجیه موفقیت خود بعد از خدواند به مادران و پدران خود اشاره می‌کنند. بی‌توجهی به زنان، یعنی نادیده گرفتن نیمی از جامعه.»
  • «پستی نسوان ایران جمله از بی‌دانشی است// مرد یا زن، برتری و رتبت از دانستن است .»
  • «مردم (ایران) زنده هستند و فقط زندگی نمی‌کنند. هر طعم کوچک آزادی برای آن‌ها هزاران بار شیرین تر است. من به آن‌ها احترام می‌گذارم، به ویژه به زنان. زنان ایرانی بسیار قدرتمند و شجاع هستند.»
  • «به نظر می‌رسد در سال‌های اخیر حضور زنان در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و حتی انتخابات پر رنگ‌تر از مردان بوده است، همچنان که ما در عرصه‌هایی نظیر آموزش عالی بالاترین رتبه‌های علمی را در بین زنان مشاهده می‌کنیم و بر اساس آمار بیش از ۶۸ درصد دانشجویان ما را در دانشگاه‌ها زنان تشکیل می‌دهند که این موضوع بیانگر مشارکت روزافزون زنان در عرصه‌های اجتماعی است.»
  • «یکی از علل حضور دختران در دانشگاه‌ها مدرک‌گرایی، کسب موقعیت و شخصیت اجتماعی است که در ازدواج و در مراحل بعدی زندگیشان می‌تواند تأثیرگذار باشد. بر همین اساس حضور و مشارکت زنان در اجتماع نه تنها روندی نزولی ندارد بلکه روندی صعودی دارد.»
  • «البته میزان اشتغال زنان در جامعه روند صعودی نداشته است زیرا ما عمدتاً اشتغال را در بخش خصوصی تعریف کرده‌ایم، اشتغال در بخش خصوصی برای زنان با مشکلات خاص خود همراه است و بچه‌داری و همسرداری زنان در مقایسه با مردان مانع از فعالیت بیشتر این قشر می‌شود از این جهت ممکن است که حضور زنان در مشاغل کمتر از مردان باشد.»
  • «متأسفانه در جامعه ما نقش مادری و خانه‌داری کار و شغل محسوب نمی‌شود در حالی که اگر ما نقش مادری، فرزند داری و تربیت فرزند که یک مسئله بسیار مهم و حائز اهمیت است را کار و شغل در نظر بگیریم و آن را به عنوان فعالیت زنان تلقی کنیم یقیناً فعالیت زنان چند برابر فعالیت مردان در جامعه خواهد بود.»
  • «...جمعیت غیرفعال اقتصادی زنان که بخش اعظم آن را زنان خانه‌دار تشکیل می‌دهند، نزدیک ۸۷ درصد است، بدون آنکه برنامه خاصی برای غنی‌سازی اوقات فراغت آنها مدنظر باشد..»
  • «... چه اشکالی دارد که مشکلات و مسائل زنان از طریق سینما بازگو شود؟»

منابع