ویکی‌پدیا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
MohandesWiki (بحث | مشارکت‌ها)
جز ویرایش به وسیلهٔ ابزار خودکار ابرابزار
←‏گفتاورد: ابرابزار
خط ۵: خط ۵:
* «ویکی‌پدیا کوششی برای آفرینش و پخش دانشنامه‌ای با بالاترین کیفیت ممکن برای همه مردم روی زمین و به زبان مادریشان است.»
* «ویکی‌پدیا کوششی برای آفرینش و پخش دانشنامه‌ای با بالاترین کیفیت ممکن برای همه مردم روی زمین و به زبان مادریشان است.»
** ''[[جیمی ولز]] بنیانگذار ویکی‌پدیا''
** ''[[جیمی ولز]] بنیانگذار ویکی‌پدیا''
* «در حال حاضر مرجعیت و مدیریت کلان اطلاعات دائرةالمعارف‌های باز مانند ویکی‌پدیا در خارج از کشور و عملا خارج از مراکز اسلامی است و این سایت به عنوان یکی از پایگاه‌های تبیین و توسعه مفاهیم گوناگون اگر چه به ظاهر عملکردی بی‌طرفانه دارد اما در واقع درصدد القای تفکرات غربی است.»
** ''[[مهدی هادوی تهرانی]]/ ۱۳۸۹/۱۲/۰۲''
* «ویکی‌پدیا دانشنامه آزادی است که همگان می‌توانند به نوشتن و ویرایش نوشتارها در آن بپردازند. در واقع این دائرةالمعارف، جولانگاهی‌برای محتواسازان در شبکه جهانی اینترنت است.»
** ''گروه علمی فرهنگی، موسسه همشهری، تهران''
* «ویکی‌پدیا، ایجاد محتوا و ویرایش آنها در این‌سایت را به ماسه‌بازی تشبیه کرده و می‌گوید:«شما هم سری به گودال ماسه‌بازی بزنید. جایی که می‌توانید هر چقدر دلتان می‌خواهد تمرین ویرایش کنید.»
** ''گروه علمی فرهنگی، موسسه همشهری، تهران''
* «این سایت نسل جدیدی از شرکت‌کنندگان و نویسندگان داوطلب را می‌خواهد و البته حضور زنان هم باید در آن پر رنگ‌تر از گذشته شود».
* «این سایت نسل جدیدی از شرکت‌کنندگان و نویسندگان داوطلب را می‌خواهد و البته حضور زنان هم باید در آن پر رنگ‌تر از گذشته شود».
** ''[[جیمی ولز]] بنیانگذار ویکی‌پدیا''
** ''[[جیمی ولز]] بنیانگذار ویکی‌پدیا''


=== ویکی‌پدیای فارسی ===
* «اکنون دیگر همه اهل دانش و علم، [[ویکی‌پدیا]] و نقش آن را در گسترش فرهنگ انسانی می‌دانند؛ فرهنگ‌نامه‌ای که درک برخی از ما را از عصر دانش‌نامه‌ها و چگونگی تولید آن نو کرد. کسانی که ویکی‌پدیانویس هستند می‌دانند که نوشتن در این فرهنگ‌نامه اگر به‌درستی انجام شود، چقدر دشوار و البته آموزنده است.»
** ''[[محمدهادی محمدی]]''<ref>http://sharghdaily.ir/News/65994/مقاله-برای-ویکی‌پدیا-به‌جای-پایان‌نامه</ref>
* «آیا رئیس دانشگاه آزاد نمی‌تواند به زیرمجموعه خود بگوید اگر در یک‌سال این دانشگاه بزرگ بتواند ۵۰ هزار مقاله به ویکی‌پدیای فارسی بیفزاید، چه تحولی در دانش‌گستری ایران و فارسی‌زبانان به وجود می‌آورد. البته این خیال‌پردازی است و نمی‌توان به آن دلخوش بود چون به‌طور مطلق چنین ظرفیتی در این نهادها وجود ندارد. اما واقعیت چیز دیگری است. واقعیت این است که ما میلیون‌ها دانش‌آموخته دانشگاهی داریم، اما [[w:چهار عمل اصلی|صفحه چهار عمل اصلی‌مان در ویکی‌پدیای فارسی]] خالی است. مقاله‌های تکه‌پاره‌ای که در ویکی‌پدیای فارسی داریم، نشان از وضعیت علمی و فرهنگی ما ایرانیان دارد و پیشرفتمان در علم را باید با آن بسنجیم نه خروجی بی‌حاصل از نهادهای دانشگاهی.»
** ''[[محمدهادی محمدی]]''<ref>http://sharghdaily.ir/News/65994/مقاله-برای-
* «در حال حاضر مرجعیت و مدیریت کلان اطلاعات دائرةالمعارف‌های باز مانند ویکی‌پدیا در خارج از کشور و عملاً خارج از مراکز اسلامی است و این سایت به عنوان یکی از پایگاه‌های تبیین و توسعه مفاهیم گوناگون اگر چه به ظاهر عملکردی بی‌طرفانه دارد اما در واقع درصدد القای تفکرات غربی است.»
** ''[[مهدی هادوی تهرانی]]/ ۱۳۸۹/۱۲/۰۲''
[[رده:موضوع‌ها]]
[[رده:موضوع‌ها]]
[[en:Wikipedia]]
[[en:Wikipedia]]

نسخهٔ ‏۳۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۵، ساعت ۱۳:۲۶

ویکی‌پدیا (به انگلیسی: Wikipedia) یک دانشنامه اینترنتی چندزبانه با محتویات آزاد است که با همکاری افراد داوطلب نوشته می‌شود و مقالات آن می‌تواند توسط هر کسی که به اینترنت دسترسی دارد، ویرایش گردد. نام ویکی‌پدیا واژه‌ای ترکیبی است که از واژه‌های ویکی (وب‌گاه مشارکتی) و انسیکلوپدیا (دانشنامه یا دائرةالمعارف) گرفته شده‌است.

این دائرةالمعارف، جولانگاهی‌برای محتواسازان در شبکه جهانی اینترنت است.

گفتاورد

  • «ویکی‌پدیا کوششی برای آفرینش و پخش دانشنامه‌ای با بالاترین کیفیت ممکن برای همه مردم روی زمین و به زبان مادریشان است.»
  • «این سایت نسل جدیدی از شرکت‌کنندگان و نویسندگان داوطلب را می‌خواهد و البته حضور زنان هم باید در آن پر رنگ‌تر از گذشته شود».

ویکی‌پدیای فارسی

  • «اکنون دیگر همه اهل دانش و علم، ویکی‌پدیا و نقش آن را در گسترش فرهنگ انسانی می‌دانند؛ فرهنگ‌نامه‌ای که درک برخی از ما را از عصر دانش‌نامه‌ها و چگونگی تولید آن نو کرد. کسانی که ویکی‌پدیانویس هستند می‌دانند که نوشتن در این فرهنگ‌نامه اگر به‌درستی انجام شود، چقدر دشوار و البته آموزنده است.»
  • «آیا رئیس دانشگاه آزاد نمی‌تواند به زیرمجموعه خود بگوید اگر در یک‌سال این دانشگاه بزرگ بتواند ۵۰ هزار مقاله به ویکی‌پدیای فارسی بیفزاید، چه تحولی در دانش‌گستری ایران و فارسی‌زبانان به وجود می‌آورد. البته این خیال‌پردازی است و نمی‌توان به آن دلخوش بود چون به‌طور مطلق چنین ظرفیتی در این نهادها وجود ندارد. اما واقعیت چیز دیگری است. واقعیت این است که ما میلیون‌ها دانش‌آموخته دانشگاهی داریم، اما صفحه چهار عمل اصلی‌مان در ویکی‌پدیای فارسی خالی است. مقاله‌های تکه‌پاره‌ای که در ویکی‌پدیای فارسی داریم، نشان از وضعیت علمی و فرهنگی ما ایرانیان دارد و پیشرفتمان در علم را باید با آن بسنجیم نه خروجی بی‌حاصل از نهادهای دانشگاهی.»
  • «در حال حاضر مرجعیت و مدیریت کلان اطلاعات دائرةالمعارف‌های باز مانند ویکی‌پدیا در خارج از کشور و عملاً خارج از مراکز اسلامی است و این سایت به عنوان یکی از پایگاه‌های تبیین و توسعه مفاهیم گوناگون اگر چه به ظاهر عملکردی بی‌طرفانه دارد اما در واقع درصدد القای تفکرات غربی است.»