لبنان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌گفتاورد
محتوای حذف‌شده محتوای افزوده‌شده
خط ۳۰: خط ۳۰:
* «ما درصدد فراهم کردن شرایط همزیستی در لبنان و برقراری آزادی هستیم اما کسانی که قصد دارند روابط لبنان را با جهان عرب و [[دنیا]] مخدوش کنند به کشتار متوسل می‌شوند... ما از حق شهدای خودمان نمی‌گذریم و جنایتکاران نمی‌توانند با انتشار دروغ و فریبکاری به [[زندگی]] خود ادامه دهند، آنها به سوی نابودی می‌روند و ما تصمیم گرفته‌ایم که هرگز نترسیم و عقب نشینی نکینم، ما تصمیم گرفته‌ایم با آنان مقابله کنیم و به همراه ملت لبنان مقاومت دموکراتیک مسالمت آمیز را ادامه دهیم.»
* «ما درصدد فراهم کردن شرایط همزیستی در لبنان و برقراری آزادی هستیم اما کسانی که قصد دارند روابط لبنان را با جهان عرب و [[دنیا]] مخدوش کنند به کشتار متوسل می‌شوند... ما از حق شهدای خودمان نمی‌گذریم و جنایتکاران نمی‌توانند با انتشار دروغ و فریبکاری به [[زندگی]] خود ادامه دهند، آنها به سوی نابودی می‌روند و ما تصمیم گرفته‌ایم که هرگز نترسیم و عقب نشینی نکینم، ما تصمیم گرفته‌ایم با آنان مقابله کنیم و به همراه ملت لبنان مقاومت دموکراتیک مسالمت آمیز را ادامه دهیم.»
** ''[[فؤاد سنیوره]]'' در مجلس لبنان، در مراسم تشییع جنازه «محمد شطح»، ۰۸/۱۰/۱۳۹۲،<ref>http://www.fuadsiniora.com/</ref>
** ''[[فؤاد سنیوره]]'' در مجلس لبنان، در مراسم تشییع جنازه «محمد شطح»، ۰۸/۱۰/۱۳۹۲،<ref>http://www.fuadsiniora.com/</ref>
* «[[ایران]] با سلاح وپول از [[حزب الله]] حمایت کرده است. این مسأله ای جدید نیست. هر کسی این را می داند. آنها می گویند: ‘می بینید، حزب الله تنها گروهی است که در مقابل [[اسرائیل]] ایستاده است و این بدان معنی است که ایران برای این کار حق دارد.’من ناخوداگاه به عزم حزب الله در مقاومت در مقابل اسرائیل احترام می گذارم اما به چه قیمتی؟ مردم به استقلال، آزادی و پیشرفت نیاز دارند. نباید گروهی مسلح جایگزین جامعه مدنی شود. من می بینم که مردم لبنان نه واقعا مستقل هستند و نه آزاد. در نتیجه سازماندهی حزب الله و تأمین تسلیحاتی و مالی آنها در مقابل فدا کردن آزادی، استقلال و پیشرفت مردم آنچنان نمی ارزد. اقتصاد دوران جنگ همه کشورهای ما را ویران می کند و وضعیت کنونی اقتصاد ایران نمونه آن است.»
** ''[[ابوالحسن بنی‌صدر]]''<ref>http://www.sharqparsi.com/2013/06/article3650</ref>


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۲۹ مارس ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۳۷

لبنان کشوری در غرب آسیا و خاورمیانه و در کرانه دریای مدیترانه، پایتخت آن بیروت است.

۲۲۰px
۲۲۰px

گفتاوردها

  • «لبنان، در درون مرزهای خود که در قانون اساسی تعیین شده و در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است، یک میهن مقتدر، آزاد و مستقل، میهنی مصرح برای تمامی فرزندان خویش، واحد در خطِّ مردم و نهادهای خود می‌باشد.»
    • قانون اساسی جمهوری لبنان، مقدمه، الف[۱]

لبنان از هویّت و وابستگی عربی برخوردار است، یکی از اعضای بنیانگذار و فعال اتحادیه دولت‌های عربی و به قراردادهای آن پای‌بند می‌باشید. لبنان همچنین از اعضای بنیانگذار و فعال سازمان ملل متحد است و به کنوانسیون‌های آن و بیانیه جهانی حقوق بشر پای‌بند می‌باشد. دولت لبنان اصول مزبور را در کلیه زمینه و عرصه‌ها بدون هیچ استثنایی اجرا می‌کند.»

    • قانون اساسی جمهوری لبنان، مقدمه، ب[۲]
  • «لبنان جمهوری دمکراتیک و پارلمانی است که بنیاد آن بر پایه احترام به آزادیهای عمومی و در رأس آنها آزادی عقیده و مسلک و برقراری عدالت اجتماعی و برابری در حقوق و وظایف در میان کلیه اتباع، بدون هیچ تبعیض و تمایزی، استوار می‌باشد.»
    • قانون اساسی جمهوری لبنان، مقدمه، ج[۳]
  • «سرزمین لبنان سرزمینی یکپارچه برای تمامی مردم لبنان است و هر لبنانی حق اقامت در هر بخش از آن را در سایه حاکمیت قانون دارد. هیچ‌گونه تبعیض بین مردم براساس تعهد خاصی یا تقسیم‌بندی یا افراز یا اقامت وجود ندارد.»
    • قانون اساسی جمهوری لبنان، مقدمه، ط[۴]

هل یا تری نعود ألیک یا لبنان فتصدق الوعود ویسمح الزمان آیا خواهی دید که به سویت بازمی گردیم ای لبنان/اگر وعده‌ها راست باشد و اجازه دهد زمان...»

    • ریاض المعلوف
  • «ما در سالهای اخیر دچار اثرات منفی غرق شدن عمیق‌تر در باتلاق درگیری‌های فرقه‌ای و جناحی [در لبنان] شده‌ایم، تا جایی که به زبان روزمره ما تبدیل شده است. اما من این منطق را رد می‌کنم، برای اینکه چهار میلیون شهروند لبنانی و شمار بیشتری را که در خارج زندگی می‌کنند به دیده یک ملت می‌نگرم، نه مجموع ای از فرقه‌هایی که در یک سرزمین مشارکت دارند که به نادرست کشور خوانده می‌شود ... به همین دلیل ما باید از ریشه و فرهنگ شروع کنیم. ما در زندگی هر روز خود یک ملت هستیم، صرف نظر از آنکه شهروند وابسته به کلیسا یا مسجد هستیم .»
  • «لبنان تنها کشوری در جهان است که مسلمانان و مسیحیان در حاکمیت مشارکت دارند و تنها کشوری در دنیای مسلمین است که سنی‌ها و شیعیان در گرداندن این نظام در کنار مسیحیان مشارکت دارند.»
  • «ما از ترویج و تقویت همزیستی حرف می‌زنیم برای اینکه اثر مثبتی بر مردم سالاری دارد، به ویژه که ما در لبنان مدلی از مردم سالاری داریم که براساس دو اصل است، نخست با حقوق افراد ارتباط دارد و دوم در رابطه با تضمین‌هایی برای فعالیت گروه‌ها می‌باشد»
  • «مردم لبنان باید به جای این که به کشورشان بی اهمیت باشند، باید به آن عشق بورزند. آن‌ها باید به لبنان وفادار بمانند. جبران خلیل جبران که بیشتر از زمانی که در لبنان روزگار بگذراند، در بوستون اقامت داشت، یاد روزگار زیبایی بود که تا پایان عمرش در دره قادسیه گذرانده بود. لبنان در ادبیات و نقاشی‌های او حضور داشت و به همین دلیل است که من فکر می‌کنم که حتی اگر ما به ناچار لبنان را ترک کنیم، هنوز می‌توانیم به شیوه خود به وطنمان وفادار بمانیم... آن‌ها با نگارش و تاباندن نور بر اهمیت، ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد لبنان و اهمیت حفظ میراث تاریخی، فرهنگی و ارزش تمدن آن می‌توانند نقش ایفا کنند.»
  • «درست است که لبنان از نظر مساحت جغرافیایی کوچک است و جمعیت اندکی دارد، اما اهمیت تاریخی و فرهنگی و دستاوردهای مردم آن، چه در داخل و چه در خارج از کشور از مساحت جغرافیایی آن اهمیت بیشتری دارند.»
  • «به رغم آزادی که از آن برخورداریم، تحت تأثیر فشارهای اجتماعی مانند سنت‌ها، هنجارها، بزرگ شدن و مذهب قرار داریم».
  • «لبنان همواره الگویی برای همزیستی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب بوده است که باید تلاش کرد این موضوع تقویت شود.»
  • «ما درصدد فراهم کردن شرایط همزیستی در لبنان و برقراری آزادی هستیم اما کسانی که قصد دارند روابط لبنان را با جهان عرب و دنیا مخدوش کنند به کشتار متوسل می‌شوند... ما از حق شهدای خودمان نمی‌گذریم و جنایتکاران نمی‌توانند با انتشار دروغ و فریبکاری به زندگی خود ادامه دهند، آنها به سوی نابودی می‌روند و ما تصمیم گرفته‌ایم که هرگز نترسیم و عقب نشینی نکینم، ما تصمیم گرفته‌ایم با آنان مقابله کنیم و به همراه ملت لبنان مقاومت دموکراتیک مسالمت آمیز را ادامه دهیم.»
    • فؤاد سنیوره در مجلس لبنان، در مراسم تشییع جنازه «محمد شطح»، ۰۸/۱۰/۱۳۹۲،[۱۴]
  • «ایران با سلاح وپول از حزب الله حمایت کرده است. این مسأله ای جدید نیست. هر کسی این را می داند. آنها می گویند: ‘می بینید، حزب الله تنها گروهی است که در مقابل اسرائیل ایستاده است و این بدان معنی است که ایران برای این کار حق دارد.’من ناخوداگاه به عزم حزب الله در مقاومت در مقابل اسرائیل احترام می گذارم اما به چه قیمتی؟ مردم به استقلال، آزادی و پیشرفت نیاز دارند. نباید گروهی مسلح جایگزین جامعه مدنی شود. من می بینم که مردم لبنان نه واقعا مستقل هستند و نه آزاد. در نتیجه سازماندهی حزب الله و تأمین تسلیحاتی و مالی آنها در مقابل فدا کردن آزادی، استقلال و پیشرفت مردم آنچنان نمی ارزد. اقتصاد دوران جنگ همه کشورهای ما را ویران می کند و وضعیت کنونی اقتصاد ایران نمونه آن است.»

منابع