پیمان معادی

از ویکی‌گفتاورد

پیمان مَعادی (۳۰ ژوئن ۱۹۷۰/ ۹ تیر ۱۳۴۹) بازیگر ایرانی است. در نیویورک، ایالات متحدهٔ آمریکا، از پدر و مادری ایرانی زاده شد که در پنج سالگی‌اش، به تهران بازگشتند. در رشتهٔ مهندسی متالورژی از دانشگاه آزاد کرج به سال ۱۹۹۴ دانش‌آموخته شد. کار حرفه‌ای خود را در سینما با فیلمنامه‌نویسی برای «آواز قو» در ۲۰۰۰ آغاز کرد. برای نخستین بار به عنوان بازیگر در فیلم «دربارهٔ الی» به کارگردانی اصغر فرهادی در سال ۲۰۰۹ ظاهر شد. ۲ سال بعد، در «جدایی نادر از سیمین» با همان کارگردان بازی کرد. از آن پس در فیلم‌های گوناگون ایرانی و آمریکایی نقش آفریده و جایزه‌های گوناگون داخلی و خارجی را برده‌است. همچنین به کارگردانی، فیلم‌نامه‌نویسی، بازیگری تئاتر و دیگر کارهای فیلم‌سازی می‌پردازد.[۱]

من وارد دنیای سینما شدم چون عاشق هنر بودم. هنوز هم هستم. با هنر، دنیا بهتر می‌شود. دنیا بهتر است وقتی که هنر را در آن داشته باشید، وقتی که با مردمان ارتباط داشته باشید.

گفتاوردها[ویرایش]

  • من اهل مدارا و گفت‌وگو هستم، به تساهل و تسامح اعتقاد دارم و در هیچ موردی حاضر به مجادله و درگیری نیستم. همواره معتقد به گفت‌وگو و رایزنی بوده‌ام. می‌دانم بسیاری از قهرها و درگیری‌ها صرفاً بر اثر یک سوءتفاهم ساده و پیش‌پاافتاده پیش می‌آید و در صورت مواجهه با واقعیت، حقیقت رخ نشان خواهد داد. با اندکی صبوری و تحمل می‌توان امور را داهیانه پیش برد، بی‌آنکه دچار آسیب شویم.
    • ۱ مه ۲۰۱۳/ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، مصاحبه با روزنامهٔ «شرق» [۲]
  • من وارد دنیای سینما شدم چون عاشق هنر بودم. هنوز هم هستم. با هنر، دنیا بهتر می‌شود. دنیا بهتر است وقتی که هنر را در آن داشته باشید، وقتی که با مردمان ارتباط داشته باشید.
  • من مرزهای خودم را دارم. به عنوان یک انسان یا هنرمند، همهٔ ما مرزهای خود را داریم، خطوط قرمز خود را. هر کس حق دارد برای خودش تصمیم بگیرد، بسته به مرزهایش.
    • ۲۲ اوت ۲۰۱۶/ ۱ شهریور ۱۳۹۵، مصاحبه با «vulture.com» [۳]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. http://www.sourehcinema.com/People/People.aspx?Id=138112170105
  2. مهرداد حجتی. «ناگفته‌های پیمان معادی در گفت‌وگویی صریح با مهرداد حجتی» (مصاحبه). شرق، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲-۱ مه ۲۰۱۳. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۲ مارس ۲۰۲۲. 
  3. غزاله امامی. «The Night Of’s Payman Maadi on Middle Eastern Stereotypes in Hollywood and Getting Past the Censors in Iran»(انگلیسی)‎ (مصاحبه). vulture.com، ۲۲ اوت ۲۰۱۶. بایگانی‌شده از نسخهٔ اصلی در ۲۲ مارس ۲۰۲۲. 

پیوند به بیرون[ویرایش]

ویکی‌پدیا مقاله‌ای دربارهٔ
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ
پیمان معادی
موجود است.