سنی

از ویکی‌گفتاورد

سنی یکی از مذاهب دین اسلام است که اکثریت مسلمانان (۷۵٪) تا (۹۰٪) را در بر می‌گیرد. ‌

گفتاوردها[ویرایش]

  • «فرقی بین شیعیان و اهل سنت وجود ندارد و همه مسلمانان و همه آنهایی که گوینده لااله الاالله و محمد رسول الله هستند، همه برادر و در کنار یکدیگر هستند.»
  • «افراد را نباید بر این اساس که سنی هستند یا شیعه مورد تبعیض قرار داد. دیگران را فارغ از این که چه دین یا اعتقادی دارند یا از چه فرقه‌ای هستند، باید به عنوان انسان دید. مردم به عنوان انسان دارای حقوق انسانی خود هستند و به عنوان شهروند، حقوق مدنی مشخصی متوجه آن‌ها است. به علاوه دین و فرقه افراد مانند ایدئولوژی‌های جدید سیاسی نیست. سنی‌ها نباید با شیعیان که دوستداران اهل البیت عزیز هستند، مشکلی داشته باشند. اصول دین ما اجازه نمی‌دهد هیچ کشوری به دلیل تفاوت‌های مذهبی و با هدف تبدیل شدن به یک قدرت منطقه‌ای دست به سرکوب و تضییع حقوق عده‌ای بزند.»
  • «در ظاهر مشکل موجود تنش بین سنی-شیعه است، اما موضوع اصلی مربوط به اهداف سیاسی از قبیل استقرار هژمونی، بسط نفوذ و دستیابی به قدرت منطقه‌ای است. برخی از سیاستمداران و کشورها دین را به یک ایدئولوژی سیاسی تبدیل کرده و آن را به دیدگاه‌های بسته سیاسی خود محدود می‌کنند. به همین ترتیب، تمایلاتی وجود دارد که هویت‌های سنی و شیعی را به پله‌های پیشرفت این ایدئولوژی‌ها تبدیل کند.»
  • «جلسات مبارزه با تکفیر، وحدت، جهان اسلام، امت واحده در قم یا در تهران و حتی در زاهدان ناکارآمد است... تا روزی که در آن‌ها دوربین وجود داشته باشد.»
  • «هر عالم مذهبی، از هر مذهبی باید احساس وظیفه کند و سالی یک‌بار به عالم هم‌نفس و هم‌سخن و هم‌شان خود در مذهب دیگر سر بزند. به همین سادگی.»

منابع[ویرایش]